Boxspring hoeslaken

Een boxspring is een erg comfortabel bed, wat voor vele mensen ook wel bekend staat als een hotelbed. In vele hotels zijn deze bedden erg populair doordat ze in allerlei maten verkrijgbaar zijn, ze erg comfortabel slapen en erg goed ventileren.
De letterlijke vertaling van het woord boxspring is eigenlijk “doos met veren” waarbij we het hebben over de metalen veren die zich in de boxspring bevinden. De metalen veren bevinden zich in het onderstuk van het bed. Door deze verenbodem blijft er in de basis van het bed erg veel ruimte over, waardoor een goede ventilatie mogelijk is. Het fijne van deze goede ventilatie is dat ook het matras veel langer mee gaat.
Bij tweepersoons bedden ziet men bij boxsprings over het algemeen 2 losse onderstukken, waarbij vaak ook 2 losse matrassen bovenop komen. Deze worden vervolgens met één groot topmatras aan elkaar verbonden zodat men niks merkt van de scheidslijn tussen de twee bedden. Op deze manier is het altijd mogelijk om van het tweepersoonsbed 2 eenpersoonsbedden te maken. Het is zo echter wel nodig om een speciaal boxspring hoeslaken te kopen omdat er een hogere rand ontstaat door het matras plus top matras. Boxspring hoeslakens worden speciaal gemaakt voor boxsprings en waterbedden en hebben hogere randen en ruimere hoeken.

Geef een reactie