Dagelijks stofzuigen?

Stofzuigen is een belangrijk onderdeel in het huishouden. Vaak wordt er dagelijks of om de dag gestofzuigd. Als je dagelijks gebruik maakt van de stofzuiger dan heb je vaker een stofzuigerzak nodig.

Er zijn verschillende stofzuigers op de markt. Bij het zoeken van de juiste stofzak is het belangrijk om goed na te gaan welke zakken je nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet dat het stof langs de stofzuigerzakken gaat. Er zijn bepaalde zakken op de markt welke voor meerdere stofzuigers geschikt zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de S-Bag. Deze is te gebruiken bij Philips en Electroluxe stofzuigers.

Kiezen van de juiste stofzuiger

Bij het kiezen van een stofzuiger is het belangrijk om te letten op het vermogen, de stofopvang en het model. Wil je de stofzuiger op een bepaalde vloerbedekking gebruiken? Heb je huisdieren die verharen? Ook is het handig om te weten of de stofzuigerzakken makkelijk verkrijgbaar zijn. Het komt wel eens voor dat er een nieuwe type stofzak op de markt komt welke ook geschikt is voor jouw stofzuiger. Let hier goed op.

Onderhoud

Een stofzuiger kan echt jaren meegaan. Je moet de stofzuiger dan wel goed onderhouden. Hierbij is het belangrijk dat stofzuigerzakken, -filters en –bakken regelmatig worden gereinigd of vervangen. Hoevaak je deze onderdelen moet reinigen of vervangen, hangt van het type stofzuiger af en hoe vaak je het gerbruikt.  Een schone filter is belangrijk voor het behouden van de zuigkracht.