Dakkapel onderhoud

Wilt u een dakkapel plaatsen of heeft u onlangs een dakkapel laten plaatsen, dan is het belangrijk om de dakkapel goed te onderhouden. Goed onderhoud van de dakkapel kan namelijk de levensduur van de dakkapel aanzienlijk verlengen.

Wanneer u een dakkapel laat plaatsen, is het altijd belangrijk om deze ongeveer na 5 maanden nog eens na te laten kijken door uw dakkapellen specialist.

Houten dakkapel onderhoud

Heeft u een houten dakkapel, dan is het belangrijk om deze jaarlijks met een lauwwarme doek af te nemen en de staat van het hout goed na te lopen. Wanneer er scheurtjes of blaasjes zijn, weet u dat het tijd is om er een nieuwe verflaag op aan te brengen. Sowieso wordt er aangeraden om eens per vier jaar een nieuwe verflaag aan te brengen.

Kunststof dakkapel onderhoud

Een kunststof dakkapel heeft een stuk minder onderhoud nodig dan een houten dakkapel. men kan de dakkapel eenmaal per jaar met een lauwwarme doek afnemen en deze tijdens het afnemen nalopen op eventuele onregelmatigheden.

Het is belangrijk om een dakkapel regelmatig te reinigen, te controleren op vochtplekken of kiertjes, de verflaag te controleren op scheurtjes, het houtwerk goed te controleren, het hang- en sluitwerk van de kozijnen te controleren, ventilatieroosters controleren en bij een houten dakkapel controleren op houtworm.