Dekbed Wassen

Een dekbed gebruik je elke dag, en kan naast regelmatig luchten ook zo nu en dan gewassen worden. Veel mensen vragen zich af hoe ze hun dekbed het beste kunnen wassen en of ze het dekbed wel zelf kunnen wassen. Een donzen dekbed is vaak iets lastiger om te wassen dan een katoenen dekbed. Het is belangrijk om goed de wasvoorschriften op het waslabel van het dekbed te volgen.

Waslabel

Wanneer men een wastobbe op het waslabel ziet, weet men dat het dekbed gewassen kan worden. Normaal gesproken staat er in de wastobbe een maximale temperatuur waarop het dekbed gewassen mag worden.

Een driehoek op het waslabel vertelt dat een artikel gebleekt mag worden. Men kan hiervoor bijvoorbeeld zuurstofbleekmiddelen gebruiken.

Een cirkel in een vierkant staat voor drogen in een droogtrommel. Wanneer er één stip in staat zal men een lage temperatuur aan moeten houden. Bij twee stippen mag men het drogen op een normale temperatuur doen.

Veel mensen zullen hun dekbed niet snel strijken, maar ziet men een strijkbout op het waslabel dan weet men dat het product ook gestreken kan worden.

Wasmiddel

Men kan normaal gesproken gewoon normaal wasmiddel gebruiken voor het wassen van een dekbed. Het is wel handig om even te kijken naar het materiaal waar de vulling van gemaakt is. Is er een fijn of speciaal materiaal gebruikt, dan is het verstandig om een fijnwasmiddel te gebruiken.

Wasmachine

Prop het dekbed niet in de wasmachine, het is beter om het in de lengte dubbel te vouwen en vervolgens de trommel in te draaien. Voeg het wasmiddel en eventueel een bleekmiddel toe. Vervolgens kiest men de temperatuur die men volgens het waslabel mag gebruiken en laat de wasmachine het dekbed wassen.

Drogen van het dekbed

Vele dekbedden kunnen in de droger, men loopt dan wel vaak het risico dat het dekbed daardoor klontert. Dat is voor op bed niet erg fijn, wanneer men het dekbed buiten of binnen droogt, zal het wel wat langer duren, maar zal het in ieder geval niet klonteren.

Dekbedovertrek

Is het dekbed en dekbedovertrek weer helemaal schoon en fris, dan is men klaar om het bed weer op te dekken en weer heerlijk in een fris en schoon bed te kunnen kruipen.

Geef een reactie