Het gebruik van Make-up in het huishouden

Veel mensen kennen make-up natuurlijk alleen van het opmaken, maar vaak kun je nog een hoop meer met make-up, zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken voor bepaalde huishoudelijke taken. Niet iets wat iedereen weet maar wat wel erg gemakkelijk is!

Je kunt bijvoorbeeld douchegel welke op waterbasis is gebruiken als een afwasmiddel en een douchegel welke op oliebasis is gebruiken als handzeep. Zelfs de douchegel op basis van olie kan worden ingezet als wasmiddel  als je reguliere wasmiddel bijvoorbeeld op is en je nodig moet wassen. Make-up zoals lippenstift, mascara en oogschaduw kun je ook inzetten om bepaalde beschadigingen zoals aan de muur, je tafel of vloer bij te werken. Kleine oneffenheden zijn zo makkelijk aan te passen.

Vaseline is bij erg veel mensen bekend om schrale plekjes mee in te smeren of als lipbalsem te gebruiken. Toch zijn er ook in en om het huis vele toepassingen voor Vaseline. Vaseline is namelijk erg puur vet waar je bijvoorbeeld ook de scharnieren mee kunt smeren zodat de deur niet meer piept. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om er voor te zorgen dat iets niet gaat roesten, een beschermend laagje vet dus!