Het plannen van je huishouden

(Bijna) Niemand houdt van schoonmaken of andere klusjes in het huishouden. Niet alleen is het tijdrovend het is ook niet altijd het leukste werkje. Niet voor niets worden er zo veel schoonmaaksters ingehuurd om de vervelendste klusjes te klaren. Niet iedereen kan zich deze luxe veroorloven en hebben er ieder keer weer de pest in. Daarom hier wat ips om het allemaal net iets gemakkelijker te maken.

Het plannen van de schoonmaakwerkzaamheden en andere huishoudelijk klusjes is essentieel, vooral voor mensen die een druk huishouden hebben. Als je meer rust in je hoofd wilt is het goed een weekplanner te maken. Vaak is een druk huishouden onoverzichtelijk en ben je altijd zoekende naar een goede planning. Handig dus om van te voren helemaal in te plannen hoe de week er uit zit en hier ruimte in te passen om het huishouden te doen. Schrijf zo veel mogelijk op zodat je zeker weet welke tijd je overhoudt, dus ook het ontkalken van de waterkoker, tuinklusjes, het terugbrengen van bibliotheekboeken en ga zo maar verder.

Routine geeft rust dus het is ook erg goed om klusjes op een vaste dag en vast tijdstip in te plannen. Zo kun je denken aan het doen van boodschappen, wassen, de pedicure en ga zo maar verder. Als je ieder week of om de twee weken dezelfde routine hebt ga je ook niks vergeten, je bent het immers zo gewend.

Geef een reactie