Jersey hoeslaken

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is jersey geen materiaal zoals bijvoorbeeld satijn, maar een techniek om katoen te weven. Door het toepassen van deze speciale weeftechniek, wordt het katoen elastisch, wat natuurlijk ideaal is bij een hoeslaken. Daarom is het jersey hoeslaken al jarenlang onverminderd populair, zowel dure als goedkope kwaliteit katoen kan op deze manier geweven worden.

Of je nu kiest voor exclusief Egyptisch katoen of voor een goedkopere stof, jersey hoeslakens zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Of je nu een witte zoekt voor je gewone matras, of een in een hippe kleur voor je grote boxspring of waterbed; het aanbod in jersey hoeslakens is zo groot, dat je altijd wel iets vindt wat aan jouw eisen voldoet.

Los van de elasticiteit heeft jersey nog meer voordelen; het is heel makkelijk in het onderhoud. Ze kunnen gewoon in de wasmachine en hoeven niet gestreken te worden. Controleer echter wel altijd het wasvoorschrift, helemaal als je een wat duurder jersey hoeslaken hebt gekocht. Want ook al kan katoen dat op deze manier is geweven veel hebben, het zou zonde zijn als je hoeslaken na een te grondige beurt niet meer goed om je matras heen past.

Geef een reactie