Wat feitjes over het doen van huishoudelijk klusjes

Vrouwonline.nl heeft een enquête gehouden onder ruim 1400 bezoekers waaruit verrassende resultaten naar voren kwamen. Daaruit blijkt dat de WC vaak voordat er visite komt nog even goed schoongemaakt moet worden en 70% van de mensen vindt het dus eigenlijk vervelend als er onverwacht mensen op de stoep staan, zij hadden het liever geweten zodat ze nog veen snel het huis op orde konden maken en verontschuldigen zich vaak voor de rommel. De leukste huishoudelijke klus vinden vrouwen toch wel koken. Op de tweede plaats komt boodschappen doen en op de derde plaats de was doen.

61 % van de ondervraagden zegt voldoening te halen uit het doen van het huishouden, een groot aantal dus. 31% vind koken het leukste om te doen en genieten er van als de mensen die mee eten het eten lekker vinden. 24% vindt strijken het vervelendste klusje dat er is en ook het schoonmaken van de badkamer (met 19% van de stemmen) kan veel mensen irritaties opleveren.

Hoewel veel mensen het huishouden doen toch niet zo leuk vinden besteed maar 13% van hen het huishouden uit, zij zeggen in hun vrije tijd niet bezig willen zijn met het doen van huishoudelijke klussen. Meestal wordt hier een werkster voor ingehuurd maar vaak komt ook een moeder de boel een sopje geven. Mensen die het zelf doen vinden een werkster te duur, denken het zelf beter te kunnen of willen geen vreemde mensen in huis.

Geef een reactie