Snel en efficiënt schoonmaken

Het is niet de favoriete klus van elke huisvrouw: het huis schoonmaken. Er zijn een hoop dingen die schoongemaakt moeten worden en vooral in een groot huishouden zijn deze dingen binnen de kortste keren weer vies. Daarom is het handig als het schoonmaken snel en efficiënt gebeurt. Zo neemt het poetsen minder tijd in beslag en is het een minder energieverslindend werk.

 

Tips

Ten eerste is het handig om het bij te houden als er iets vies is. Maak dus na het koken meteen het fornuis schoon, of haal meteen een doekje door de magnetron als er iets heeft gespetterd. Ook kun je aluminiumfolie met uitsparingen voor de pitten over het fornuis leggen voor je gaat koken, zodat het fornuis niet eens vies wordt. Naderhand verwijder je de aluminiumfolie weer en je fornuis is nog steeds brandschoon.

 

Een andere tip om sneller schoon te maken is het gebruiken van een plantenspuit in plaats van een emmer met sop. Als je een plantenspuit vult met allesreiniger en water kun je hiermee door het huis lopen met een doekje in je andere hand en zo de verschillende oppervlakken afgaan. Dit is sneller dan met een emmer met sop rondlopen, ook moet je hierin telkens je doekje uitspoelen en uitknijpen, dit kan nog wel eens voor geklieder zorgen.

clean-571679_640

 

 

 

 

 

 

 

Verder zijn er nog andere slimme tips om alledaagse probleempjes te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een beetje waspoeder opzuigen met de stofzuiger voor je gaat stofzuigen. Op deze manier voorkom je de muffe geur die vaak ontstaat na het stofzuigen en verspreid je de waspoeder geur door het hele huis. Ook kun je eens een halve citroen bovenin de vaatwasser leggen. Hiervan gaat de afwas heerlijk ruiken en je glazen worden ook nog eens glanzend schoon. Een ander wondermiddel is ossengalzeep, hier krijg je bijna alle vlekken mee uit de bank bijvoorbeeld. Zeker eens de moeite waard om te proberen.