Reinigen van dubbel glas

Tenminste tweemaal per jaar moeten ramen en kozijnen worden gereinigd. Dit is niet alleen nodig voor een schone indruk, maar ook vooral voor het behoud van de constructie. Bij onvoldoende reiniging zullen de verbindingen en randen van aluminium ramen, het kit- en schilderwerk van houten ramen en het oppervlak van kunststof ramen worden beschadigd ten gevolge van de vervuiling in de lucht. Aanbevolen wordt om behalve het glas ook meteen het kozijn, de draaiende delen, de glaslatten, ventilatieopeningen en het hand- en sluitwerk te reinigen. Hierdoor zal de levensduur van het schilderwerk merkbaar worden verlengd en zullen de draaiende delen goed blijven functioneren.

Bij het reinigingsproces van het glas moet rekening worden gehouden met het feit dat zand een schurend effect heeft en krassen op het glas kan veroorzaken. Voordat u het glas met een spons reinigt is het dus erg aan te bevelen om eventueel aanwezig zand met veel water af te spoelen of spuiten. Hiervoor kunt u gebruik maken van een tuinslang met autoborstel. Voorts is het van belang om het glas niet te reinigen met schurende of agressieve middelen. De schurende middelen kunnen krassen veroorzaken op glas, aluminium en kunststof. De agressieve middelen kunnen de kit, de verflaag van houten ramen of de toplaag van aluminium of kunststof ramen aantasten. Geschikt voor het reinigen van alle soorten ramen en deuren zijn de neutrale vaatwasmiddelen het meest effectief. Wel altijd afspoelen met schoon water.

Voor meer vragen en informatie over dubbel glas moet u eens een kijkje nemen op dubbelglas-weetjes.nl . U vindt hier alles wat u moet weten over dubbel glas, van dubbel glas prijzen tot dubbel glas zetters.