Wat is een topdekmatras?

Wanneer u naar een perfect  slaapsysteem zoekt zal u er al na een korte tijd achter komen dat dit doel niet zo makkelijk te behalen is. Men zegt dat wanneer u een boxspring heeft u al een erg groot stuk van perfectie heeft. Een topdekmatras is hetgene dat uw slaapsysteem de finishing touch zal geven.

Een topdekmatras wordt boven op de reguliere matrassen gelegd. Dit zorgt ervoor dat er een heerlijk zacht ligcomfort ontstaat. Een topdekmatras is vaak tussen de 5 en 10 cm hoog, dit maakt het voor u als consument het iets makkelijker om deze om te keren aangezien deze topdekmatrassen lang niet zo zwaar wegen als de onderliggende matrassen.

De voordelen

Doordat topdekmatrassen makkelijk te keren en te luchten zijn komt dit het slaapklimaat ten goede. Omdat u in feite alleen op het topdekmatras ligt zal de uw gehele slaapsysteem een stuk langer meegaan dan wanneer u geen topdekmatras gebruikt. Bij het gebruik van een topdekmatras is het zelfs niet meer nodig om uw onderliggende matrassen te keren. Dit is alleen nodig bij de topdekmatrassen. Het is nu ook zelfs mogelijk wanneer u een tweepersoonsbed heeft met twee lossen matrassen om een tweepersoons topdekmatras aan te schaffen. Hierdoor heeft u geen last meer van die vervelende geul in het midden.