Het schoonmaken van de vloer

Laminaat schoonmaken

De oppervlakte van een laminaatvloer bestaat uit melamine en dit is krasbestendig maar zeker niet onkrasbaar. Er is daarnaast ook laminaat verkrijgbaar in verschillende kwaliteit wat ook van invloed is op de duurzaamheid. Scherpe voorwerpen maar zeker ook zand of steentjes kunnen voor flinke krassen zorgen. Daarom is het ook zo belangrijk het laminaat regelmatig eens te stofzuigen of te bezemen. Daarnaast kun je ook met een licht vochtige doek over het laminaat gaan om deze schoon te maken.

Tapijt schoonmaken

Wanneer je tapijt hebt liggen zal je al eens ondervonden hebben dat dit vrij veel onderhoud vraagt, natuurlijk is dit wel afhankelijk van het soort tapijt, immers heb je ook erg onderhoudsvriendelijke tapijtsoorten. Toch heeft tapijt relatief veel onderhoud nodig. Een tapijt heeft vooral een stofzuiger nodig om schoon te blijven maar daarnaast kan er ook vuil in tapijt gaan zitten wat je niet met de stofzuiger weg krijgt, bijvoorbeeld wanneer je een glas rode wijn laat vallen. Iedere soort vlek heeft zijn eigen beste manier om te worden verwijderd. Zo is een bloedvlek anders als bijvoorbeeld een vlek van nagellak of koffie. Met een stoomreiniger kun je vaak heel goed een tapijt reinigen. Doe dit twee maal per jaar voor het beste resultaat.

PVC schoonmaken

PVC vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Belangrijk is dat je de vloer periodiek onderhoudt. Zo kun je losliggend vuil verwijderen met een stofzuiger of een vloerwisser. Je kunt een PVC vloer het beste met een goed uitgewrongen microvezel doek schoonmaken. Kijk wel goed uit dat je een middel gebruikt welke geschikt is voor een PVC vloer. Het beste kun je onder bijvoorbeeld stoelen of andere verschuifbare meubelen ook viltdoppen plaatsen om beschadiging te voorkomen.

Tegels Schoonmaken

Tegels hebben vaak een tijdloos karakter en zijn erg duurzaam`. Belangrijk nijj tegels is dat ze regelmatig worden gestofzuigd. Je kunt ze gerust met een natte dweil schoonmaken na het stofzuigen maar belangrijk is wel dat je gebruik maakt van de juiste schoonmaakmiddelen. Er kan namelijk een waas ontstaan door resten reinigingsmiddel en vuil en die laag krijg je er niet gemakkelijk vanaf.