Slecht slapen, opvallende feitjes

Veel mensen weten dat computeren in bed, of laat op de avond koffie drinken slecht is voor het in slaap komen, of zelfs dat je minder diep slaapt. Toch zijn er nog veel meer factoren die zorgen dat je niet altijd goed slapen kan.

Eetgewoontes

Onregelmatig eten zorgt voor een negatieve invloed op je slaap. Een enkele keer laat dineren is niet zo erg. Wanneer dit echter vaak gebeurd, zal je toch meer moeite krijgen om in slaap te komen. Daarna willen veel mensen toch snel hun tanden nog poetsen. Het liefst met een frisse smaak zoals pepermunt. Maar laat uit onderzoek nu toch blijken dat de geur van pepermunt ervoor zorgt dat de hersenen worden geprikkeld. Ook een sigaretje zorgt voor energie, dus dat late sigaretje kun je ook beter achterwege laten.

Andere activiteiten

Daarnaast vinden veel mensen het nog fijn. Om een spannend boek te kunnen lezen voor het slapen gaan. Soms zijn deze zelfs zo spannend dat je niet stopt voor je bij de ontknoping bent. Maar deze spanning en emotie zorgen wel voor een slechte kwaliteit van slaap. Iets luchtigers lezen kan natuurlijk geen kwaad. Daarnaast houden veel mensen ervan om even lekker te knuffelen voor het slapen.  Het zorgt echter wel voor een hoge lichaamstemperatuur waardoor je slaap verstoort. De temperatuur