Tips voor het schoonmaken van het huishouden

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een huishoudhulp in dienst, de naam klinkt wat sjiek maar het komt er vooral op neer dat iemand je huis poetst. Vaak is de kennis van de jongere generatie op het gebied van huishoudelijke taken ver te zoeken. Haast niemand weet nog wat ossengal is of hoe je een knoop fatsoenlijk aannaait. Comfort is voor vele waar het om draait en daar horen geen huishoudelijke taken meer thuis.

Daarom hier wat tips voor het schoonmaken van je woning.  Zo kun je bijvoorbeeld in plaats van heel dure schoonmaakspullen gewoon een zak zeepvlokken kopen. Dit werkt bijna net zo goed en bespaart tientallen euro’s per jaar! Allerlei verschillende schoonmaakspullen in huis halen is helemaal niet nodig, als je maar een goed basisproduct bezit.

Een dekbedovertrek is voor velen nog een crime om deze om het dekbed te doen. Eigenlijk is het ook het handigste als je met zijn tweeën bent. Velen gaan op het bed staan en hier staan wapperen met het dekbed om deze er op een goede manier en zonder bobbels in te krijgen. Dit gaat vaak meer op een gevecht lijken en daarnaast geeft dit een hoop stof. Als je niet met zijn tweeën bent is het gemakkelijk om gebruik te maken van wasknijpers. Ze de uiteinden vast aan de punten en trek zo het dekbed naar beneden in het dekbedovertrek.

Geef een reactie